Saint-Malo - zaostřeno na racky

Jednou z destinací, která byla prostě jasná už od začátku, bylo přístavní město Saint-Malo, pro obyvatele Rennes nejbližší moře. Vypravili jsme se tam v národnostně pestré sestavě jednu zářijovou sobotu vlakem. Lístky jsme si kupovaly samostatně v rozmezí asi tří hodin a byly jsme trošku překvapené, že každá z nás ho obdržela v jiné formě - pár holek dostalo mailem elektronickou jízdenku, jedna slečna dostala pokyn, že si to má vytisknout v automatu na nádraží, a já jsem byla prosím donucena stáhnout si na to appku.






V 6. století někde v těchto končinách působil galský mnich Mac Low, a když ve 12. století vzniklo samotné město, nazvali ho po něm. S jistým zkomolením tedy. Následujících osm set let není pro naše účely zajímavých, a proto zmíním už jen zničení 80 % historického jádra města v roce 1944. Je tedy na pováženou, zda dnes vůbec můžeme mluvit o historickém jádru, ale asi ano, protože tu atmosféru to pořád má.
Prošly jsme se po hradbách, ze kterých je nádherný výhled na moře, a vylezly jsme i na prťavý kopeček, ze kterého byl výhled taky na moře, a trošku i na město. Daly jsme si galette, tedy palačinku z pohankové mouky se slanou náplní, a cidre. A vyfotily jsme spoustu racků, kteří nám zcela ochotně pózovali.









Komentáře